Hoe hoog is de Eiffeltoren in Parijs?

Hoe hoog is de eiffeltoren hoogte lengte

Hoe hoog is de eiffeltoren?

De hoogte van de Eiffeltoren met tv antenne isĀ 324 meter, zonder tv antenneĀ is dit 317 meter. De exacte hoogte van de Eiffeltoren wisselt altijd iets door krimping van het metaal bij bepaalde temperaturen. Bij warm weer is hij dus hooger als bij lagere temperaturen. Maar met zijn 324 meter hoog is de eiffelttoren nogsteeds de hoogste toren van europa.

De Bouw

De Eiffeltoren werd vanaf 1887 tot 1889 gebouwd voor de wereld tentoonstelling in Parijs,Frankrijk. In eerste instantie was het de bedoeling om de Eiffeltoren binnen 20 jaar na de wereld tentoonstelling weer af te breken. De bewoners van parijs vonden het maar een lelijke ijzeren torwen maar door zijn hoogte had de eiffeltoeren een goede radio onvangst en daarom staat deze nog altijd in parijs! Het enorme bouwwerk is ontworpen door Gustav Eiffel, en tot 1938 was de Eiffeltoren het hoogste gebouw ter wereld. De Eiffeltoren heeft 3 etages die je kan bereiken met een lift, of voor de sportieve mensen onder ons, met de trap.

Tijdens de bouw van de Eiffeltoren is er een persoon om het leven gekomen nadat deze voor zijn vriendin over de eerste boog probeerden te lopen.

Andere feiten over de Eiffeltoren:

Hoe zwaar is het metale bouwerk? 7300 ton

Hoe zwaar is de eiffeltoren? 10100 ton

Hoe hoog is de eiffeltoren zonder antenne? 317 meter

Hoe hoog is de eiffeltoren met antenne? 324 meter

Waar staat de Eiffeltoren? Parijs, Frankrijk

Wanneer was men klaar met bouwen? 31 maart 1889

Hoe lang duusre het om hem te bouwen? 2 jaar en 2 maanden en 5 dagen.

Uit hoeveel onderdelen bestaat hij? 18038 onderdelen en ruim 2.500.000 klinknagels

Hoe veel bezoekers heeft ie elk jaar? meer dan 6 miljoen per jaar! (dus meer dan 17.000 per dag!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>